"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Friday, July 3, 2009

Tugasan Pertama

Selepas mendaftarkan diri di Pejabat Pendaftar UMT dan bertemu beberapa pegawai pendaftar pada 1 Julai 2009, tugasan pertama yang diterima oleh cek abang ialah menghadiri Majlis Ikrar Pelajar Baru Sesi 2009/2010.

Majlis ini juga adalah merupakan majlis berkenalan pelajar baru bersama pihak pentadbir UMT. So, TNC terima KP baru dan pelajar baru...

6 comments:

mountdweller July 4, 2009 at 2:03 AM  

A'kum

Kunjungan balas. Terima kasih kerana sudi ziarah dan menjadi follower mountdweller.

kakyong July 4, 2009 at 1:57 PM  

Salam kak rash,

terima kasih follow catatan Ibu, link sudah kakyong masukkan di sini
http://kakyong72-bloggerlist.blogspot.com/

kak Rash ni adik Ayahnde Pengasas yer?!

Apa nama suami kak Rash? kakyong dulu belajar kat UUM, thn 1992 , grad 1996. bila tgk foto tu macam tak familiar pulak...

kakyong ade kawan di UMT, Pn Nur Raihan Mohamad.. dia ni kwn dr sek rendah & sama2 belajar semasa di UUM dulu...

Rahsidah Arbain July 4, 2009 at 9:04 PM  

Wa'alaikumussalam,

Sama-sama, seronok tengok bro mountdweller yang aktif.

Rahsidah Arbain July 4, 2009 at 9:13 PM  

Wa'alaikumussalam,

Ya, salam kenalan kakyong.

Kakyong mungkin tak kenal suami kak, dia mula kerja di UUM 1993, automasi library.

Kawan kakyong tu bahagian mana? nanti kak tanya kawan mengajar di bhg biokimia.

kakyong July 5, 2009 at 3:07 AM  

ohhh.. automasi library..
hmm, patut lah tak kenal..

kwn saya tu tak pasti bhg apa, mungkin a/c kot.. sbb kami sama2 amik akaun dulu.. orgnya kecil2 chomeyl jer...

Rahsidah Arbain July 5, 2009 at 11:35 PM  

Ya kakyong, selalunya orang baru lambat sikit nak kenal orang lama sebab ramai. Ambil masa sikit untuk kenal semua. W/b/pun library ada rekod semua staf, tak jadi masalah untuk mencari maklumat staf.
Orang lain mudah cari dia sebab KP(Ketua Pustakawan) satu je.

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP