"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Monday, July 20, 2009

Hari-hari yang berlalu

Khamislah hari yang tak kenal erti duduk buatku sebagai ibu tinggal. Dari dapur, dalam rumah, urusan persekolah anak dan juga urusan kerja perlu dibereskan sebelum matahari terbenam...

Khamis baru ni selesai kerja wajib seperti di atas, jam 6.30 bersama 2 anak dan 3 sahabat bertolak ke Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong, 3 anak lain tinggal di rumah. Jam 4 subuh menanti kepulangan suami di Gurun, rupa-rupanya dia tertidur dalam bas dan terlajak hingga ke Alor Star. So, naik teksi la dia untuk sampai ke rumah, maka kami pun berqiamullail, beriadah, berendam dalam air panas di sana dan tak jadi la pulang pagi Jumaat, pulang pada petangnya dan tiba di rumah jam 7.oo petang.
Dalam kepenatan baru tiba, tup tup anak sedara dari Selangor call nak singgah rumah dengan kawannya. Maaf la nak, tak larat dah nak masak, surrender, beli je la makanan di kedai kawan tu...

Sabtu, urusan tuisyen anak, hantar anak ke asrama, hantar suami ke stesyen bas. Pagi Ahad lepas hantar Fawwaz ke tadika, hantar anak Khairul ke stesyen bas, menguruskan bil-bil dan ke tempat kerja. Petang Ahad, ambil anak di asrama, malam zzz tak sedar diri... Alhamdulillah Allah bagi rehat juga... Hari ni cuti menghayati peristiwa isra' mi'raj.

0 comments:

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP