"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Wednesday, May 19, 2010

~FAWWAZ HOMESTAY~

ASSALAMU'ALAIKUM & SELAMAT DATANG KE
~FAWWAZ HOMESTAY~
Di Tmn Suria 3A, Jitra, Kedah
***4 bilik tidur, 3 tandas/bilik mandi, ruang solat, ruang tamu, ruang menonton tv, dapur, mesin basuh, peti ais, dapur, cerek, periuk, pinggan, cawan, sterika baju, penghawa dingin, ruang parking kereta dll***
LOKASI: cukup sesuai & strategik,
alhamdulillah... jiran yang soleh...

hadapan - padang bola, surau, padang permainan, pemandangan kawasan kampung (sawah & gunung yang cukup sesuai untuk hilangkan 'stress',
boleh berjogging, berbasikal, bermain dsb)

pokok kurma, kelapa, mangga, pisang, nangka, pandan, limau purut, kari, ubatan,

anak-anak ikan dsb
KEMUDAHAN LAIN:

2 minit ke Hospital Jitra, Balai Polis & Pusat Pemulihan Akhlak,
5 minit ke MRSM Kubang Pasu, SMJ
5 minit ke Pekan Jitra (Bank-bank, Tabung haji, teksi, bas, tempat membeli-belah dsb),
8 minit ke SM Sains Kubang Pasu, IPDA, ILP, POLIMAS, JENAN,
15 minit ke lapangan terbang Kepala Batas,
20 minit ke Matrikulasi UUM,
28 minit ke UUM,
30 minit ke Alor Star,
35 minit ke Bukit Kayu Hitam,
45 minit ke Jeti Kuala Perlis,
55 minit ke Padang Besar
BILIK 1 + bilik mandi
BILIK 2 + 3
BILIK 4
tandas & bilik mandi berasingan
peti ais, mesin basuh & ruang mengeringkan pakaian
ruang memasak & makan
ruang solat
ruang menonton
ruang tamu/rehat
TEMPAHAN :
Sila hubungi
1. Abu Hassan*019-4574323
2. Md Nor * 019-4950820
3. Zana*0194639964
*special harga untuk tempahan beberapa malam
**MEI 2010 - tidak menerima tempahan - penuh



14 comments:

Abd Razak May 20, 2010 at 6:08 PM  

Salam...

Sekarang mudah di mana-mana sudah ada home stay...lebih murah dari hotel dan ianya mudah

Werdah May 21, 2010 at 10:17 AM  

Salam ckg Rash.

Nampak selesa, dengan kemudahan yang banyak setra kawasan persekitaran yang cantik.

Pernah sewa homestay di Taman Ikan Mas, Kepala Batas n Taman apa tak ingat di kawasan berhampiran Gunung Jerai, sekali tu masa bertunang anak n sekalilagi masa perkahwinan; menantu org Kedah.

ckg rash May 21, 2010 at 11:10 PM  

Wa'alaikumussalam,

Ya AR, mudah je, barang keperluan pun disediakan...

ckg rash May 21, 2010 at 11:13 PM  

Wa'alaikumussalam,

Ye ke kak, menantu tu dok Jerai ke? bila tu? sayangnya masa tu belum kenal lg... tidak boleh singgah rumah dulu...

Tapi takpa, lepas ni kalau ada hajat ke utara boleh la singgah ~Fawwaz Homestay~

Faridrashidi May 22, 2010 at 2:26 PM  

Salam,

Nampak menarik. Tentu selalu menerima tempahan ni. Lebih-lebih lagi musim cuti.

Jemput ke blog saya.

ckg rash May 22, 2010 at 7:59 PM  

Wa'alaikumussalam,

Ya ustaz Faridrashidi, mudah2an dapat memberi ketenangan kpd semua... Cuti tu biasala... siapa dulu dia dapat...

T/kasih menjemput, tak jemput pun singgah juga cuma tak bg salam je...

kakchik May 22, 2010 at 10:54 PM  

Assalamualaikum cikgu.
Wah... cantik dan selesanya homestay tu. Nampaknya next time kakchik nak ke Kedah, bolehlah tempah.

ckg rash May 23, 2010 at 10:25 PM  

Wa'alaikumussalam,

Jemputla kakchik... ok @ tak bg setiap org tak sama, cuba dulu... Permata Hijrah pun pernah sewa...

abu muaz May 28, 2010 at 8:40 AM  

t.kasih berkongsi info ni

Werdah May 28, 2010 at 5:42 PM  

Salam Ckg Rash.

Menantu orang Guar Chempedak, insyaAllah jika memerlukan kak contact ya.

ckg rash June 9, 2010 at 12:38 PM  

sama-sama abu muaz, selamat mencuba.

ckg rash June 9, 2010 at 12:41 PM  

Wa'alaikumussalam kak werdah,

oh, saya selalu pergi Guar Chempedak tu. ok, boleh...

SMMP@UmmieHanie June 12, 2010 at 12:11 AM  

Assalamualaikum.

Apa khabar? Lama tak berhubung. Syukur homestay kak shidah laris macam goreng pisang panas. Saya selalu hantar anak ngaji rumah Ustaz Yusof tu tengok rumah kak shidah teringat pada kak shidah.

ckg rash June 17, 2010 at 10:53 AM  

Wa'alaikumussalam,

Alhamdulillah, ye la... rindunya dgn sahabat2. amiin, mudah-mudahan Allah memakbulkan semua do'a sahabat2 yg soleh ini... nak buah-buah tu ambik jela... rezeki pd siapa yg jumpa... Mudah2an SMMP sihat, tabah & dpt terus menjlnkan amanah bersama anak2 dan lainnya... insyaAllah.

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP