"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Sunday, December 6, 2009

SIBUK....

Call adik... sibuk..,
call kakak... sibuk..,
call kakak ipar... sibuk..,
call sahabat 1... sibuk..,
call sahabat 2... sibuk..,
call kawan sekolah 1... sibuk..,
call kawan sekolah 2... sibuk..,
call rakan lama 1... sibuk..,
call rakan lama 2... sibuk..
sibuk apa........
menguruskan keluarga...
urus keluarga datang bercuti...
urus anak tusyen..,
urus kenduri kendara..,
urus pindah rumah baru...,

urus syarikat.. klinik.., kebun.., bendang...,
mesyuarat sana mesyuarat sini.., bantu mangsa banjir.., kursus masa cuti.., rumah masuk air banjir.., buat kertas kerja..., cat rumah.., kemas rumah.., anak di hospital..., suami tak sihat.., hantar kereta bengkel..., terima tempahan perkahwinan..., ziarah adik beradik sakit.., kelas mengaji..., urusan jenazah...,
eee....macam-macamnya sibuk... urusan dunia hari ini.......... sibukkkkk........

7 comments:

insan pendidik December 6, 2009 at 5:14 PM  

salam,

biasa la tu. lebih2 lg kalau dah hujung tahun ni. masing2 dalam dunia kesibukan.

a kl citizen December 6, 2009 at 5:30 PM  

assalammualaikum

saya pun menyibuk kat sini...

Putra Al-Maliki December 6, 2009 at 5:37 PM  

bulan 12 nie bolehla dipanggil sebagai "bulan sibuk" kerana setiap orang sibuk sengan pelbagai urusan sebelum menjelmanya tahun baru.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Cikgu Norhaliza™ December 6, 2009 at 11:14 PM  

Salam ,

Sibuk dunia...untuk bekalan akhirat. Mudah-mudahan.....

ambo,  December 7, 2009 at 11:08 AM  

Ini kisah benar...SUARA DARI KUBUR... dua minggu lepas pergi ke satu tanah perkuburan di satu kampung di Klang, terdengar orang dalam kubur menjawab..."...aku tengah SIBUK ni.." senyap seketika dan tak lama dijawab lagi "...kat kubur, tengah gali kubur, nanti call balik ye..". Aku dok perati dia dgn kengkawannya bergotong royong menggali kubur. Hang ka yang call dia masa tu...?

ckg rash December 7, 2009 at 6:42 PM  

Wa'alaikumussalam,

Betul tu insan pendidik, semua kena urus.

Ya a kl citizen, tak pe, tak de yg marah, org suka.

Ya Putra al-maliki, nak habiskan budget tahunan. he he.

Ckg Norhaliza, ya, kena pasang @ perbetulkan niat dulu...

Che ambo, nasib baik gotong royong, kalau sorang-sorang...

Anyway, berdoalah kita semua agar apa yg kita SIBUKkan itu diterima Allah sebagai ibadah dan Allah menerima kita dgn RahmatNya... insyaAllah, entah bila kitakan diambilNya...

abu muaz December 8, 2009 at 7:39 AM  

salam. sibuk-menyibuk ni adalah penyeri kehidupan.

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP