"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Saturday, October 3, 2009

GOTONG-royong masak di rumah

Khamis, 1 Oktober 09, seawal jam 7.30 pagi, kawan-kawan datang rumah untuk sama-sama masak untuk jamuan raya di sekolah. Best juga masak sama-sama, boleh sambil buat kerja sambil pot pet pot pet... macam-macam tajuk ada... tentang profesion, tentang nak tingkatkan profesionalisme, keluarga, masak-memasak dan macam-macam lagi. Sambil tu perut pun isi juga, dah ramai tu... macam-macam juga makanan yang ada...

Antara sahabat yang hadir bersama meriahkan suasana...

Ini pula antara chef yang membantu...

5 comments:

Rahsidah Arbain October 4, 2009 at 10:22 AM  

Ya,
Bagus usaha murni anak ini... teruskan perjuangan...

abu muaz October 6, 2009 at 3:50 AM  

Salam cikgu. Bergaya nampaknya chef ni mengalahkan chef wan.

Putra Al-Maliki October 6, 2009 at 8:56 AM  

Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Rahsidah Arbain October 17, 2009 at 9:34 PM  

Wa'alaikumussalam,

Ya Abu Muaz, chef bukan sebarang chef... paling kurang setiap hari suami dan anak2 setia menanti..

Wahai Putra Al-Maliki, telah ziarah ke blog yang diberi...

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP