"Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidup dan matiku hanyalah kepada Allah, Tuhan sekelian alam"

Sehari sepotong ayat

"Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.. Wahai manusia! Sembahlah Tuhanmu yg telah menciptakan kamu & orang2 yg sebelum kamu, agar kamu bertakwa. Dialah yg menjadikn bumi sebagai hamparan bgmu & langit sbg atap & Dialah yg menurunkn air hujan dr langit lalu menghasilkn buah2an sbg rzki utkmu. Krn itu jgnlah kamu mengadakan prbandingan bg Allah, padahal kamu mengetahui."

(Al-Baqarah:21-22)

Terima kasih kerana sudi bersama diari ibu ini....

Sunday, January 18, 2009

PROGRAM TEMU MESRA PROFESIONAL

Alhamdulillah, hari Sabtu SMKPN telah mengadakan HARI TEMU MESRA PROFESIONAL untuk sesi pagi dan petang. Program ini dilaksanakan di awal tahun dan bukan di pertengahan tahun seperti tahun-tahun sebelumnya adalah untuk mengajak para waris berusaha membantu pihak untuk meningkatkan lagi prestasi sekolah dan menangani permasalahan anak-anak lebih awal agar jangan menyesal dikemudian hari. Di antara ciri-ciri orang yang bermotivasi tinggi adalah orang yang awal bertindak melakukan sesuatu.

Pengetua sedang berucap dan memberi taklimat
Sebahagian para waris mendengar taklimat pengetua
Cikgu Harun Abd Ghani-Tenaga utama sesi petang (Pen. Kanan Petang)Cikgu Abd Rahman Talib- guru yang banyak jasa, pencen tahun depan

Di antara guru dan waris

2 comments:

fiquer January 19, 2009 at 5:40 PM  

Syukran ala ziarah blog saya tempoh hari. Terima kasih juga atas komen yg diberikan..moga sntiasa sukses menjadi pendidik yg berjaya.

~

Share |

Ingin menambah rezeki dgn Program Kebajikan? SILA KLIK

Mengaut Keuntungan Lumayan Daripada Tuisyen Secara Sambilan/Sepenuh Masa.

Blog Widget by LinkWithin

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP